Hvordan pakke en god sekk.

For både sommer og vinter halvåret.

En god pakket sekk er noe av det viktigste på speiderturer året rundt. Det er dette som kan gjøre forskjellen på en vellykket tur med gode minner og en tur der du følte "alt" gikk galt og turen bare var en forferdelig opplevelse. 

Her kommer gode tips og råd på hvordan man pakker en sekk, lett, praktisk og nyttig på tur. 

Pakking av sekk på sommerhalvåret: 

Det første man skal tenke på når man pakker sekken er hvor lenge man skal være på tur og hvor man skal sove. 

Husk at det er lurt å pakke tørt, har du vanntette poser så bruker du disse. Legg tøy og utstyr i forskjellige poser som du husker hvor det ligger. Dette gjør at det er lettere og finne fram i sekken, det tar kortere tid og du unngår å rote i sekken lenge før du finner det du skal ha. 

Eks: Skal du ha regnjakken for det begynner å regne veldig mye, slipper du å bli kliss bløt før du finner jakken. 

Har du ikke vanntette poser, fungerer søppelsekker og handleposer også veldig bra. 

Soveposen skal man ikke bruke før man skal legge seg, dermed kan denne ligge nederst i sekken. Der ligger den stødig. Denne vil anbefales også og pakkes vanntett. Det er mye bedre med en god og tørr pose enn en våt og kald når du legger deg. 

Det er veldig viktig å ha tyngre ting inn mot ryggen. Eks: Har du god bok, godteri, mat eller andre litt tyngre ting så legge du disse mot ryggen på sekken. Dette gjøres fordi man skal hindre å føle at man "faller" bakover når man går. Samt det blir mye mer komfort.

Se denne videoen som er lagt til, der du ser hva som er lurt og ta med seg, samt hvordan man pakker lett. 

Andre ting å huske på er hvor lenge man skal være ute på tur og hva slags tur. 

Ofte på helgeturer er det veldig lett å ta med seg litt for mye enn litt for lite. Dette skjer for man skal være på den "sikre" siden. 

Prøv litt fram på de neste turene og se hva som fungerer for deg. 

Pakking av sekk ved kano:

Det som er det viktigste å tenke på når det gjelder kano er dette: 

Pakk alltid vanntett. 

Plutselig så velter kanoen, eller du uheldigvis snubler like før du skal gå i land. Da er det alltid greit med en sekk som er pakket vanntett. 

Det andre du kan tenke på er: Skal dere gå mye. Skal dere flytte kanoene fra vann til vann eller ned et stryk. Eller skal dere padle fra A til B. 

Dette er med sekken og gjøre, skal dere gå mye anbefales det å ha en god sekk. Den tar alt det nødvendigste. (Se videoen til venstre.) 

Om dere skal padle fra A til B kan du velge å ha en sekk, eller en vanntett pose der du har det du trenger. Det kan være, litt niste, lue og ev en vindjakke. 

De fleste turene speideren arrangeres anbefaler vi å ha en god sekk og gå med. 

Pakking av sekk på vinterhalvåret: 

Vinderhalvåret er et magisk år, men også et kaldt et. Det første man burde tenke på er to ting. Ha med seg varme klær og pakke for hvor man skal sove. 

En god sovepose er viktig og skal man eks. sove i snøhule burde man ha en sovepose med komfort ned til -5 minusgrader. Er snøhulen bygd riktig så skal temperaturen være 0 grader ca. Men husk en hver reagerer på kulde forskjellig. 

Skal dere sove i telt må dere nok ha en pose som er enda bedre. Er du mye på tur på vinter halvåret vil det anbefales å bruke litt penger på en god vintersovepose. Da slipper du mange kalde netter iløpet av et år. 

På videoen under ser dere tips på hvordan man skal pakke: