Roverlaget

1 Grimstad MSK sitt rover lag, Grømstad, er for de som begynner i 1 videregående og opp til 25 år. Får å bli rover må du gå gjennom et opptak som arrangeres av roverlaget, og tester deg både fysisk og psykisk. Dette skjer en gang i året når vi har roveraspiranter. Etter opptaket blir det en feiring, og du får tildelt tittelen rover i Grømstad roverlag.

Roverlaget er et hjelpende organ i speideren og gjør oppgaver særlig for troppen, men vi har også andre oppgaver. Dette kan være alt fra planlegging av leirer/haiker, til å være med på speidermøtene får å passe på at alle har det bra, og at alle får en best mulig opplevelse på speideren.

Vi er mellomgenerasjonen mellom førerne og lederne, og vi er de som en dag skal ta over ledelsen for 1. Grimstad MSK speidergruppe.

Men i tillegg til dette har roverne også egne møter hvor vi finner på mye gøy. Vi prøver å ha minst et møte hver måned. På møtene våre har vi fokus på å ta rovermerker og programmerker. Vi planlegger også arrangementer som vi står ansvar for. I tillegg prøver vi å ha minst en rovertur i halvåret. Dette får å ha det sosialt og koselig, og også får å oppfylle noen krav til merkene som vi ellers ikke får til på vanlige møter. Dette kan være alt fra å gå 170 km på tur og gå over Hardangervidda til å ha en kosetur med et rolig avslappet program. 

Syns du dette høres bra ut, og kan tenke deg å bli rover, ta kontakt med Mathias Knudsen

Møtene vi har er som regel i Grimstad Misjonskirke, i 3. etasje, hvor speideren holder til. Håper å se deg der!